Понеділок, 20.05.2024, 06:13
            Сайт Старокривинського НВК
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 102
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Головна » 2018 » Березень » 27 » Презентація освітнього квесту у рамках панорами обміну досвіду управлінської діяльності
11:32
Презентація освітнього квесту у рамках панорами обміну досвіду управлінської діяльності

23 березня 2018 року урочисто візитівкою учнівське самоврядування НВК, під керівництвом педагога - організатора А.Рубас, зустрічало  керівників закладів освіти Славутського району, начальника відділу освіти. молоді та спорту Славутської РДА Д.В.Бойчака, заступника голови райдержадміністрації П.П.Притуляка, методистів районного методичного кабінету в рамках панорами обміну управлінського досвіду. Він проводився в Славутському районі з метою науково-методичної підтримки впровадження інноваційних проектів, розвитку  професіоналізму в освітньому просторі Нової української школи. Про інноваційне та нове у роботі нашого закладу розповіла гостям директор НВК Груша Олена Сергіївна. Олена Сергіївна повідомила, що сьогодні наш заклад презентує освітній квест з елементами STEM-освіти "Подорож крапельки води". STEM - це популярний напрямок в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент+ інноваційні технології+мистецтво. В систему STEM-освіти гармонійно входять основні ключові компетенції "Нової української школи", які є основою для успішної самореалізації особистості випускників. Особливістю такого навчання є зміна ролі вчителя,  який здає свої передові позиції на користь більш тісної співпраці та спільного внеску в навчальний процес. 

Квест "Подорож крапельки води" - це гра, яка вимагає від гравців вирішення розумових завдань для просування по сюжету. Квест як форма навчально-виховної взаємодії легко адаптується до будь-якої навчальної дисципліни та дає змогу інтегрувати гру в навчання, а навчання в життя. Основою сюжету цього квесту став досвід роботи досвідчених педагогів із застосуванням перевернутого навчання для дослідження властивостей, особливості та значення води. 

Першою зупинкою квесту став дошкільний заклад "Пізнайко", де діти разом з вихователем Гушуленко В.В. у ігровій формі шукали відповідь на запитання "Що таке вода?".  По закінченню вихователь сформулювала наступне запитання "Де заховалася вода?",  відповіді на яке гості пішли шукати у 1 клас та до їх учителя Куфлик І.М. Учитель продемонструвала елемент уроку природознавства з використанням лепбуку - інтерактивного дидактичного посібника. В ході їх роботи сформулювали наступне завдання "Як визначити об'єм води у побуті?". На це запитання учасники квесту пішли шукати відповідь на урок математики в 5 клас, елемент якого провела учитель Гуменюк Т.В. Діти вчилися за допомогою побутових ємностей визначати об'єм води, проводили відповідні розрахунки. Тетяна Василівна сформулювала наступне завдання "Які функції виконує вода в живому організмі?" та направила за відповіддю до учителя біології Гаман В.С. та учнів 6 класу. На основі спостережень за кімнатними рослинами та відповідних дослідів діти зробили висновок про важливість води у живих організмах. Наступним етапом квесту було дізнатися "Чи всі речовини розчиняються у воді?". Відповідь на це запитання знайшли у 7 класі, де учні разом з учителем хімії В.В.Семенюком проводили лабораторні досліди. Про фізичні властивості води з'ясовували учні 8 класу разом із учителем фізики Н.В.Гринчук, куди завітали у ході наступного етапу гості. У ході цікавих експериментів було визначено, що вода буває у трьох агрегатних станах. Про поширення води у різних агрегатних станах на земній кулі учитель фізики направила дізнаватися у віртуальну лабораторію до учителя географії Т.Р.Сімчук на урок географії в 9 клас. На цьому етапі  усі учасники квесту отримали можливість разом із дев'ятикласниками шукати відповідь на поставлене запитання за допомогою хмарних сервісів: "Google Drive", "LearningApps.org", "padlet", "YouTube", "Mindomo". У ході віртуальної мандрівки прийшли до висновку, що вода дуже важлива для нашої планети, потребує збереження та раціонального використання. Заключним етапом подорожі стало відвідування веселої перерви, яка проводилася у арт-просторі нашого закладу під керівництвом педагога-організатора Рубас А.О. Саме там, біля символічної хмаринки "STEM-освіта", розмістилися краплинки, які принесли діти після подорожі по різноманітних дисциплінах та отримані у ході квесту. Цей етап став заключенням презентації досвіду управлінської діяльності Старокривинського НВК.

Переглядів: 426 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz