Четвер, 28.03.2024, 18:29
            Сайт Старокривинського НВК
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 102
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Головна » 2018 » Жовтень » 12 » Козацькому роду нема переводу!!!
20:58
Козацькому роду нема переводу!!!

       14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України. Не випадково ці свята зійшлися в один день.

        З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрова Богородиці з її іконою. І до речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами. Важко переоцінити і те, що зараз відбувається на Україні, а саме подвиги наших українських солдат, воїнів, чоловіків, які на даний момент захищають суверенність та незалежність Батьківщини. Президент України Петро Порошенко встановив 14 жовтня святкування Дня захисника України й скасував святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого. 

       «14 жовтня, Покрова Пресвятої Богородиці, ще з козацьких часів була святковим днем захисників Вітчизни. Тому свідомо викреслюючи з українського календаря чуже, штучно до нас привнесене свято російської армії-окупанта, я цілком природно зупинив свій вибір на 14 жовтня», – зазначив Петро Порошенко.

     Наш навчальний заклад також з великою радістю долучився до святкування цього чудового свята. Напередодні у навчальному закладі було проведено ряд заходів спрямованих на виховання в учнів патріотизму, інтересу до вивчення історії свого народу, бажання стати нащадками славних лицарів українських - козаків. Класними керівниками були проведені години спілкування на тему "Козацька слава України", поведена  виставка малюнків і стіннівок "За покликом серця". Між учнями 3-6 класів пройшла спортивна естафета "Ми маленькі козачата", флешмоб "Ми - нащадки козацького роду" і на завершення була проведена благодійна ярмарка. 

    Це свято, яке об’єднує країну!!!

             

                

Переглядів: 416 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Sergbow  
<a href=http://zmkshop.ru/>новинский завод металлоконструкций, деревня новое</a>

1 Sergbow  
<a href=http://zmkshop.ru/>рзмк</a>

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz